Hvorfor gråter du

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvorfor gråter du, der ingen ser dine tårer
hvorfor skjuler du sårhetens sanne jeg
er det vonde for stort til å deles
ikke gjem det for lenge, innom deg.

Jeg vil trøste og dele dine tanker
jeg vil stå ved din side der du går
men du vender alltid blikket bort
din hverdag blir trist og grå.

Hvorfor gråter du min venn
Jeg vil blåse dine tårer ut på havet
La sjøsprøyten fange dine sorger,
og skylle dem utover skumtoppene som bruser langt der ute.

Hør vinden hviske deg i øret, alle ord som ei ble sakt
og ta vare på det minnet som vi tente her i natt.
Hvorfor gråter du min venn, la solen få tørke dine kinn
Kjenn at vennskap varmer mer og tar deg bort fra storm og vind.

av Marit Irene Jensen.