Jørgen Moe (av Jonas Lie)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(1882.)

av Jonas Lie

Der nord i Fjeldet i Bakkeliden
staar Blink i Blink det med Is fortiden.
      Lad Groen længes,
      og Blomster stænges,
- det kommer alt den Dag, Isen sprænges
      der nord i Fjeldet.

Der nord i Fjeldet der Bækken bruser,
og Fos i Fos det nedover suser,
      saa Regnbu tændes
      og Farver sendes,
og varme Dugblink i Luften kjendes
      der nord i Fjeldet.

Der nord i Fjeldet ned Bakker bratte
saamangen gjæv én paa Ski alt satte
      og fo'r som Sangen
      nedover Vangen
- retsom en Fjeldfos for Folketrangen -
      der nord i Fjeldet.

Der nord i Fjeldet nu Klokker ringer,
vemodig Høitid om Landet klinger . . .
      - i Norges Lier
      en Harpe tier
Den skalv av Vaarluftens Fantasier
      der nord i Fjeldet.