Mellem Øerne

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Tyst ombord -
Bølgen risler om Baug og Ror,
Luften er lind,
Palmen paa Høien derinde
suser under Stjernerne . . . .
vugger sin Viftekrone
i Kveldens Vind.

Men af Sjø
Maanen hæver sig stor og rød -
Barkens Seil
stiger som Taarne og Tinder
mod Stjernehvælvet,
skjælver og glitrer i Bølgens
blanke Speil.

Tanken gaar
ind mod Øen - hvor Palmen staar -
længselsfuld,
svæver paa Drømmevinger,
seiler over Høiene . . . .
Palmerne, som vugger
i Maaneguld.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.