Nordhavet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

      Du vilde Vaag,
      Du Bølgedans,
      Du Havsens "Leikarvold"!
Du rullende foruden Stans
i Oldets blege Nordsjøglans
      med Odins Ravn
      fra tjæret Stavn
og Rand af Skjold ved Skjold.

Og evig stormer Dønningen
med Hjelmens Kam mod Land,
lig Hus med Røg om Mønningen
fra Sagnets fjerne Strand.

      O, stormgraa Hav,
      som sletter Navn
      og grov ned Sagas Skrift -
Du gjemmer tusind stolte Tog
i Østerled og Vestervaag.
O, syng indunder Norges Kyst
dit Kvad om Havsens vilde Lyst
og Leken paa din Vold!