Paa Carl Johan

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Dypt i min ungdoms land
der bølger Carl Johan
med store mænd, hvis ry
mig gjorde taus og sky,
med unge piker, som
i chrous ropte: Fy, aa fy!
naar seilende jeg kom.
Aa fy, aa fy, aa fy!
fordi jeg til mit hjertes skam var gudløs venstremand.

Jeg holdt mig ganske kry,
men saa i samme stund
en mund, som aapnet sig paany,
en bløt, en deilig kvindemund.
Jeg steilet: Hvem er hun?

Aa fy, aa fy, aa fy!

I glød for første gang
jeg drev paa Carl Johan og sang
op mot en vaarlig sky,
mens glade bækker sprang:
Aa fy, aa fy, aa fy!
En pikestemmes klang.
Den hele kjære by:
Aa fy, aa fy, aa fy!