Pen for mig?

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

«Jeg vil være pen for dig;
bare pen for dig, du kjære,
jeg vil være.»

Hun vil være pen for mig.

Naar hun fjerntfra kommer mot mig,
slaar mit blod mig
hvast til hjertet, og min mund
hvisker: Ingen pen som hun!

Og naar hun mig sitter nær -
Gud, hva skjælvende jeg er!

Hun vil være pen for mig.

Nokså underlig forresten
at det her paa jord gaar en,
som for mig vil være pen!

Pen for mig!

Brus til havs, min ungdoms svaner!
Sus, I vaarens faner!