Til Bjørnstjerne Bjørnsons fødselsdag

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(8de Decemb. 1868.)

av Jonas Lie

Fra norsk og svensk og danske Strand
ror Baade til dit Fartøi ud,
som ligger paa det dybblaa Vand
og fyrer Høitidsskud!

Det Gaster er, som var ombord
paa mangen fager Kampens Dag
og gjerne gjen med Skuden fo'r
i næste store Slag.

Hver mindes nu den Trøie vaad,
han fik, da Bølgen vælted stor,
og flagger fra sin lille Baad
til Eder to ombord.

Og det jeg véd, at paa den Dag,
Du fylder seks og tretti Aar,
et Hurra fra det Vennelag
af Hjertets Grund Du faar.

Saa stiger der en Taler op,
mens Festen stærkest om Dig staar,
og peger imod Mastens Top,
hvor Nordens Flag udslaar,

og siger: gid i mange Aar
Du maatte staa som denne Dag,
og staa tilslut med hvide Haar
og slaa for Nordens Sag!