Til Erika Nissen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

(Med en Edelweiss. Berchtesgaden 1880.)

Den staar paa vilde Skrænter
og lyser med sit Skjær,
det er den Blomst, de henter
den svimle Afgrund nær.
Den bær saa enkel ensom
sit fløielshvide Blad
og stjerneformet ren, som
den sprang af Luftens Bad. -
Fordi den er saa fin,
fordi den Blomst man finder
kun paa de høie Tinder,
derfor - saa er den din!