Til Herman Anker og Ole Arvesen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Grundlæggerne af den første Folkehøiskole paa Sagatun. (1869.)

av Jonas Lie

Fra Hamar Stad det ringer
udover Mjøsens Vand, -
og for mangt lydhørt Øre
rundt hele Norges Land.
Det ringer Folket vaagent:
det er alt langt paa Dag,
det er paa Tid vort Lærdomsaag
blir vendt til Folkesag.

Det er i Landets Hjerte,
ved Mjøsens blanke Speil,
den fagre Folketanke
har heist de hvide Seil.
Og, som den fremad stevner,
saa seiler den sig stor,
det blir tilslut hver Aandens Mand,
som stiger med ombord.

Og Morgensolen skinner
i Sjøen om dens Speil,
og Norges Flag er heiset
i Raa som Silkeseil;
og for de Mænd, som vover
sin Ungdomsdag derpaa,
saa er det vel saa fager Færd,
som Du i Livet saa!