Våre Tanker er frie

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Våre Tanker er frie, kan du gjette dem,
De flyr fram som nattens skygge.
Intet menneske kan kjenne dem, ingen jeger
med pulver og bly: Våre Tanker er fri!

Jeg tror hva jeg vil og hva som gjør meg glad,
Men i alt stillhet, og det som kommer.
Mitt ønske og begjær kan Ingen forby meg,
Så vil det alltid være: våre Tanker er fri!

Og hvis de låser meg inn i et mørkt fangehull
er alle tilgitt
Fordi mine tanker river ned alle lenker
og river fengselsmuren i to: våre tanker er fri!

Så vil jeg alltid si at de bekymringer
vil jeg aldri mer la meg plage.
Man kan alltid le og skjemte i hjertet
og å tenke: Tanken er fri!

Jeg elsker vin, kjæresten min, fremfor alt,
er jeg alene så liker de det best.
Jeg sitter ikke alene sammen med et glass vin,
hos mine kjære: våre Tanker er fri!


Oversatt fra Tysk. Original tittel: «Die Gedanken sind frei»