Hjælp nordpaa!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Ind jager Stormen bidende
         med Skyer tunge, graa, -
saa kommer Hvælvet ridende
         men ingen Rytter paa,
og bæres Sorgens Tidende
         til Enken og de smaa.

Og rundt om driver Aarerne
         og Stumper Vrag ved Strand,
de dukker op af Baarerne
         med "Mærker" paa tilland -
og kjendes gjennem Taarerne,
         de er fra Søn og Mand.