Finskud

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

    Finneblod og fremsynt
    og - Finskud kanhænde . . .
    jeg kjender og den Gan-Fin,
    som kan Skuddene sende!
Jeg følte det . . . jeg kjendte det . . . jeg vidste det fra før,
jeg kjendes ved den Finmand, som trolder og gjør Bør.

    Hjertet lider ilde,
    og Sindet det slides,
    fordi én aldrig greier
    hvad der helst burde vides.

Jeg følte det . . . jeg kjendte det . . . jeg vidste det fra før,
jeg kjendes ved den Finmand, som trolder og gjør Bør.

    Vrid Dig saa og vræng Dig
    og snu Dig for tvende, -
    etsteds op i Slægten
    er en Finmand kanhænde . . .
Jeg følte det . . . jeg kjendte det . . . jeg vidste det fra før,
jeg kjendes ved den Finmand, som trolder og gjør Bør.

    Finmand, naar han sigter,
    og træffer, kanhænde; -
    den skjønte nok Pilen,
    som faldt overende.
Jeg følte det . . . jeg kjendte det . . . jeg vidste det fra før,
jeg kjendes ved den Finmand, som trolder og gjør Bør.