Ja, verden er forunderlig

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Ja, Verden er forunderlig
      med alle sine Fif,
jeg misted en gammel Skosaal
      og fik den igjen som Bif.

Ja, Verden er forunderlig!
      det sa min Bedstemor,
da Skjørtet, de stjal fra Vasken,
      kom ud som Avis ifjor.

At mange Ting kan drikkes op,
      det havde nok hun hørt,
det var til Papirfabriken
      de solgte hendes Skjørt.

Det hændte og saa mangen Gang,
      at sort blev gjort til hvidt;
men, at et ramsvart Uldskjørt
      blev Dagblad, var for stridt.

Hun trode før saa spigerfast
      som Biblen hvert Bogstav;
nu saa hun bare Filler graa
      og sa Avisen af.