Jenten paa Gjerdesgaren

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Maleri af Erik Werenskiold.
Kunstens levende Poesi,
vil I se den, saa her I har den,
endetil, evig frisk og fri
hængende der paa Gjerdesgaren!

I det Troldglimt, som Livet naar,
fanget er hun og set til Blodet, -
Jenten just, som hun staar og gaar,
slig med Foden og slig med Hodet.

Og nok meget det er og mangt
i det Hode og Kig ved Garen, -
Pigers Tanker kan gaa saa langt,
fanger Du dem, saa tar Du Haren.

Det er just Kunstens Skytteri,
ramme Tingen som Fugl i Luften; -
det er at eie Poesi,
Lykkehaanden, som redder Duften!