Kunsten å krige 03 II. Krigføring

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Krigføring - Sun Tzu om Kunsten å Krige

1[rediger]

1. Sun Tzu sa: I krigsoperasjoner, hvor det er en slette med tusen elite-soldater, like mange stridsvogner og hundre tusen fot-soldater,

og proisjoner nok til å bringe dem tusen mil,

med luksusgoder hjemme og ved fronten, inkludert underholdning av gjester, småting som lim og maling, og summer brukt på stridsmateriell, vil kostnadene bli tilsammen hundre tusen ounces med søv per dag. Slik er kostnaden ved å reise en armé på 100,000 mann.

2[rediger]

2. Når du er involvert i faktisk strid, og seieren ikke er over horisonten, vil dine menn sine våpen gro sløve og deres mot vil bli svekket. Hvis du beleirer en by, så vil du bli utslitt.

3[rediger]

Anbud på Norsk, Nynorsk og Svensk oversettelse av dette kapittelet av boken Kunsten å Krige kan sendes dikt@dikt.org.

Andre språk[rediger]