Fædrelands-sang.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(Af Fiskerjenten).

       Jeg vil værge mit land,
      jeg vil bygge mit land,
jeg vil elske det frem i min bøn, i mit barn,
      jeg vil øge dets gavn,
      jeg vil søge dets savn
ifra grænsen og ud til de drivende garn.

       Her er sommer-sol nok,
      her er sæde-jord nok,
bare vi, bare vi have kærlighed nok.
      Her er digtende trang
      gennem arbejdets gang
til at løfte vort land, blot vi løfter i flok.

      Vi fór vide på tog
      over gyngende våg,
rundt i landene knejser normanniske tårn.
      Men vort modige flag
      Flyver vidre idag,
og det rødmer af sundhed som aldrig tilforn.

       Og vor fremtid er stor;
      ti det tre-kløvde Nord,
det skal samles igen, det skal blive sig selv.
      Hvad du ævner, kast af
      i det nærmeste krav,
det skal bæres helt frem af en voksende elv.

       Denne bo-stavn er vor,
      og vi elsker den for,
hvad den var, hvad den er, hvad den bliver igen.
      Og som kærlighed gror
      af den hjemlige jord,
skal den gro af vor kærligheds frø-korn igen.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.