Madonna Di Forli

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af "Faustina Strozzi".)

Op imod Forli til Festen det gaar!
Allestedsfra strømmer Folket did skarevis; -
bagefter er det, at Markedet staar.
Idag skal hun æres, M a d o n n a d i F o r l i .
Tavlen hun har alt af Sølvhjerter fuld,
nu skal hun rækkes en Krone af Guld!

Se nedad Veien den brogede Snor,
gaaende, ridende, snakkende, leende; -
mellem dem Kvinderne synger i Kor:
"Eviva Maria! Maria di fuoco!"
Ja, ret en Vaardag med sittrende Luft, -
kjend ifra Engen Violernes Duft!

Saadan at ride langs Roncoens Bred
indunder Mandlerne, snehvide, blomstrende,
se gjennem Løvhænget Dalvidden ned
med Elven, som suser i Vaardagen, om sig,
- alt dette bærer forunderlig hid
blinkende Minder fra Ungdommens Tid!