Til Edvard Grieg

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Skrevet i en ham tilsendt Bog. Berchtesgaden 1888.)

av Jonas Lie

Jeg tar, min Ven, min egen Stige
og klyver til dit Tonerige; -
jeg har jo fulgt din Kampens Dag
og glædet mig ved hvert et Slag.
Tillykke med dit Seierstog
paa Tonens skjønne Verdenssprog!
Nu viser Flag i alle Havne
D u blandt de første Norgesnavne.
Dit nationale Tonefald,
din geniale Gnist som Skald
nu tænder Hjertets Stemningsluer
snart Jorden rundt i Sal og Stuer.
Det blev en Fart for Silkeseil,
som skinner alt i Sagas Speil.
Hvor Vinden gaar og Toner strømme,
Du døber dem i Norges Drømme.


              * * *


For hver en Stund mig dit Geni
har løftet, - Tak fra
    Jonas Lie.