Å håpe

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Et lite lysglimt, det er håpet.
Vi venter på det i hele vårt liv.
Hjertet vårt slår uten å stoppe
På leting etter det ukjente motiv.

Vi vandrer langs ensomme veier,
Uten å se oss litt rundt.
Går i de tomme mørke alleer
Alene i en evig, uendelig stund.

Vi holder rundt oss selv
Når vi kunne ha trengt en klem.
Forteller alle om ve og vell
At det ikke finnes noe problem.

Vi fødes alene fra mørket
Til det varme evige lys.
Og med skuldrene senket
Vi tar det som forbys.

Med hånda høyt i været
På leting etter det evige «hva»
Tar med oss både eplet og pæra
River med oss det vi vil ha.

Bannlyste vi vandrer alene
Med lommene fulle av gull.
Hva er håpet og hva vil det mene
Å gå alltid i null.


av Sergey drugov (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.