Å tolke et dikt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Der er mange som arbeider med disse diktene
Og de blir aldri ferdige,
For der kommer stadig noe nytt.

Diktene brenner, og nye blir lagt til.
Hva jobber moteskaperne med?
Jo, alt skal passe inn.

Tiden krever nye klær,
Og vi har alltid tiden med oss,
Derfor er vi alltid kledd.

Diktene krever en drakt til hver. Og garderoben
Blir stadig større, bibliotekene blir overfylt,
Og billigsalget starter over nytt år.

Hva skal vi så med alle ordene,
Alle blomstervasene, bukettene, slyngplantene,
Som eter seg inn i alle hjem, i alle rom,
Og tar endatil plass i hjertene til folk?
En epidemi florerer.

Ordene ruller som hjul, og svever i hukommelsen.
Hva blir sagt, og hvem sa ordene som rullet
Som en ballong på asfalten?

Et supermarkedsirkus ruller rundt og hilser.
Vet du hvorfor? - Vi skal velge ord,
Og bygge videre. Jobbe med å tolke,
Få det til å mene noe.
 
Disse diktene med hale er kameler for våre øyne.
Vi må bare jage videre, og smake på hvert ord
Som noe viktig, rent og vakkert,
Spise ord som brød og drikke vin som vann
Til magesekken vår er full
Og vi kan se bak alle speil, bak alle ord,
At diktet lever sitt eget liv.

av SigveLauvaas (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.