Aftenbønn

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

I moderne språkdragt:

Når jeg legger meg til hvile,
tretten engler om meg står.
Tvende ved min høyre smiler,
tvende til min venstre går,
to på vakt ved hodeputen,
to ved foten dessforuten,
to meg dekker,
to meg vekker,
en meg viser
alle himlens paradiser.


Fra Henrik Wergeland - Samlede Skrifter - 2. Bind 1833-1841:

Aftenbøn[rediger]

Når jeg lægger mig til Hvile,
  Tretten Engler om mig staar:
  Tvende ved min Høyre side,
  Tvende til min Venstre gaar,
  To paa Vagt ved Hodeputen,
  To ved Foden desforuten,

        To mig dækker,
        To mig vækker,
        En mig viser
  alle Himlens Paradiser.

{{Henrik Wergeland - Samlede Skrifter - 2. bind 1833-1841|Hvor ofte skal gud takkes {{Henrik Wergeland - Samlede Skrifter - 2. bind 1833-1841 - diktkategorier