Bøn

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Aa hjelp meg du som hjelpe kann!
Du ser kor saart eg strider.
Mitt Hjarta trøytt i tunge Band
forutan Von seg vrider.
Mi Naud eg kann kje ut faa sagt;
det vonde fekk so stor ei Magt;
so Brand i Barm det svider.

Ja hjelp meg du som hjelpe kann!
Til deg mi Bøn sender.
Du stridde sjølv og yvi vann;
du Myrke-Magti kjenner.
Mi Naud er stor, min Strid er fæl;
ver hjaa meg du som vil meg vel!
Daa veit eg alt seg vender.