Balanse

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ett fantasi sted møtes Brad Pitt og Angelina.
Ett behagelig sted rusler jeg.
Ett annet sted bor de fleste.

Mine steder er politiske,
ideologiske,
teoretiske
TV-realistiske.
Hotell Cæsar engasjerer mer
enn Hotell Rwanda.

Og når den rødgrønn blåe vinden
blåser oljefond dunst over
de trengende,
farger den min samvittighet ren.

"Festning overflod" er en kortlivet illusjon.
En skjør grense
mot overlevelsesinstinktet.

Balanse blir mitt sesam, sesam.
For hordene vil forlange sin rett.