Blått og gyllent

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Så blå og myk, så rik på løfter
er natten over Moskva by
som lå den blyg og skjulte noget,
sin deilige, den gylne gry,
i tunge, bløte silketepper
som først glir bort på fjerne stepper.

Og blått er Kreml når det sover:
hver kuppelblomst har lukket sig.
De våkner først i morgen tidlig,.
når solen ser dem på sin vei.
Da vil de blomstre ut og lyne
den høie solen rett i synet!
 
- Min pike hør på dette dype:
så blå som denne natten var!
Og blåt er blikket som jeg møter,
de unge Øines tause svar.
Men det er gyllen glød å finne
langt innenfor den blåe hinne!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.