De grov

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

De grov ifra Øst
        en Løbegrav ind
mod Fredriksstens prøvede Vold.
        Og Skridt for Skridt
        skred Kong Karl frem
bag sit bulede Helteskjold.

Da lød der et Skud
        i den mørke Nat,
da kom der en Kugle med Bud,
        at gjælder det Norges
        Død eller Liv,
saa tør vi stole paa Gud.

Men det skal siges
        til Tidens Hæder:
da var der i Norge
ingen Forræder.

av Per Sivle.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.