De hundrede fioliner

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

DE HUNDREDE FIOLINER

En vår skal endog det fattigste hjerte eie.
En stjerne skal våke over de mørkeste veie.
En drøm skal senke sig over det usleste leie.

Der venter oss alle bak øde år
en time av nådig smerte.
O, hvad vi hørerog ser og forstår
ved cellens ensomme kjerte,
når engelen Sorg over jorden går !

Og engang kommer den hellige natt,
da evighetens sordiner
forvandler den bitreste kval, du har hatt
til hundrede fioliner.

Arnulf Øverland.