De hvilende jægere

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
En Stemme


Herover! Ho! Her er en Plet:
      en liden høstlig Vaar.
Her seer det ud jo noksaa net.
Paa tørre Høj en Grønsværsdug
      har gjæstmild Huldre bredt.

Her er en liden venlig Ø
      i Skogens vide Hav,
omvugget af en Silkesjø
af Harelab og Finskjæggræs.
      Kom, lad os bære af!

Chor


Her, Jæger, efter Slæb og Slid
      Vi tage Flasken frem,
og hvile os en Timestid.
Og lad saa kolde Høstsol gaa
      sin korte Bane hjem.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.