Deilig er den himmel blå

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(:/: betyr at man skal synge dette to ganger)

Deilig er den himmel blå,
lyst det er å se derpå,
hvor de gyldne stjerner blinker,
hvor de smiler, hvor de vinker
/: Oss fra jorden opp til seg.:/:

Det var midt i julenatt
hver en stjerne blinket matt,
da med ett der ble å skue
én så klar på himlens bue
/: Som en liten stjernesol:/:

Når den stjerne lys og blid
lot seg se ved midnatts tid,
var det varslet i Guds rike
at en konge uten like
/: Skulle fødes på vår jord.:/:

Stjernen ledet vise menn
til den Herre Kristus hen;
vi har òg en ledestjerne,
og når vi den følger gjerne
/: Kommer vi til Jesus Krist.:/:

Denne stjerne lys og mild,
som kan aldri lede vill,
er hans guddomsord det klare,
som han lot oss åpenbare
/: Til å lyse for vår fot. :/:

Grundtvig / Meidell