Det værbitte land

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ei fiskeskøyte som ruller på skummende bølger
en Same som tar sin flokk inn fra kyst
På Jæren venter en surfer på årets beste bølge
og på Bodø fødestue ligger en nyfødt på mammas bryst


I de østlandske skoger har en jeger feldt årets første elg
Å i Skjærhalden bommes det nå igjen for i år
Till Hamar reiser folk for fest i en hel helg
Utenfor Kristiandsund feires ett barns første leveår

en kvinne søker ly unner ett vildsint paraply på vei hjem sentralt i Bergen by
det er da det har blitt høst i det værbitte land
da trekkfugler drar i vei till varmere strand



Innbyggerne på Geilo har nå igjen blitt dobblet
For å se sola i Rjukan må du søke deg till torget
På Rena så får startskuddet fart på hele kobblet
Mens en ensom uteligger søker varme under Egertorget

På Røros åpner man for alle gjester på malmplassen
Å i Lillehammer slåss verdenseliten om førsteplassen
Hurdal står for utfor på spark i en bakke så bratt
Mens på Spitsbergen det nå er evig natt



en kvinne søker ly unner ett vildsint paraply på vei hjem sentralt i Bergen by
det har nå blitt vinter i det værbitte land
Og i skogene er det helt tomt for fuglesang

De mestvinnende fra Trondheim starter jakten på nye gull
og utenfor Konsvinger ler en som passert både toll og tull
i hardanger kan man nå se epletrærne i full blom
og ved ormen lange sankes det gassrikedom

En Skjeberg bonde har nå sine jordarealer fått sådd
og venter nå på været som Meteorologisk institutt spådd
i Valdres der synges det kom mai du skjønne milde
og på A-hus jubler en dame etter å fått svar på brøstbildet



en kvinne søker ly unner ett vildsint paraply på vei hjem sentralt i Bergen by
det har nå blitt vår i det værbitte land
Og i skogene hører man atter fuglesang



En fritidsbåt fisker makrell straks utenfor Lindesnes
å en sommerplage ruller på radion og det kan være DDEs
I midnattsolens skinn styrer en båt med skrapjern inn mot Mo
samtidig som en hang glider stille forflytter seg over Bjølstadmo

Skibladner forflytter folk på mjøsa med ølsafari og jazz
mens en feriegjest på hurumlandet tømmer sin utedass
cruiseskip ankommer stadig hovedstadens havn
og på Rømskog må man være tidlig ute for å få plass ved badestrand

en kvinne søker ly unner ett vildsint paraply på vei hjem sentralt i Bergen by
det har nå blitt sommer i det værbitte land
Og ved sjøn kan man høre stor lommens sang

av Osten65 (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.