Dikt om årstider

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

ET DIKT OM ÅRSTIDER
En sommer er på hell, ferien er over
Åkrene skinner som gull, og hestehoven sover
Trærne skifter farge, tar på seg høstfargenes drakt
sommerforelskelser glir over, nå må vi ta oss i akt.

Mørkere kvelder, kaldere netter
ned i jorden vi tulipanløkene setter
og når våren kommer igjen, titter de opp
for å kjenne solens varme, på deres langstrakte kropp.

Vinteren i Norge har også sin sjarm
Jeg fyrer på peisen for å holde meg varm
Ute glitrer snøen fra alle stjernes lys
mens månen titter ned på meg, og gir meg et godnattkyss.

Men sommeren liker jeg aller aller best
med bading i elva og en god verandafest
Jeg gleder meg alt til neste sommer,
til lange lyse netter, ferske reker og en dyprød hummer.


av Heiskaar (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.