Dikt om Valg

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Politikerne lover i hytt og pine
alt skal gå godt for land og rike
Høyre, Venstre hvem er best?
Arbeiderparti er den som lover mest.
SV og Senterpartiet maner miljø
undres på hvem som får leve og dø
Trygghet for helse og bolig og bil
Lovnader de neppe vil klare å få til.
Et helvetes nettverk de spinner og spår
det bruker de alle våre skattepenger på
Litt apestreker i ny og ne, gir krydder
i hverdagen til folk og fe.
De øser ut penger i Øst og Vest
og holder så tett om høstens budsjett
Da legger de på gebyrer og skatt
Så en vanlig borger blir slått ut sjakk / matt.
En fremtid full av forandring de lover
en plattform med anker er det jeg kom over
Solid og trygg var den også i grunn
Der man får hvil i siste sekund.

av Marit Irene Jensen.