Diktanalyse
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkEn diktanalyse i Norsk skole skal typisk inneholde en presentasjon med:
- Opplesing av diktet, vis det gjerne også på lerretet.
- Fortell om motiv og budskap – Hva handler diktet om? Hva vil forfatteren fortelle oss? Hva står mellom linjene? Vis eksempler og forklar.
- Hvilke språklige virkemidler forfatteren har brukt. Vis eksempler og forklar.
- Hva synes dere om diktet? Begrunn svaret deres.
Vurderingskriterier:
- Bruk av fagbegreper og hvordan dere analyserer diktet.
- Bruk av eksempler.
- Muntlig framføring (stemmebruk, fri fra manus, kontakt med publikum, engasjement).
- Om fremføringen gjøres i en gruppe bør alle i gruppa må være aktive.