En Birkebeener-Sang

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Claus Frimann

 1. Melken sød at drikke
 Sirupskrukken slikke,
    - Var ei Nordmands Viis;
 Drikke Elv og kolde Vande,
 Drikke Drik, som varmed` Pande
    - Det var Nordmands Viis.
 
 2. Sukkerklump at smælte,
 Mandeldei at ælte
 - Var ei Nordmands Viis;
 Faare Ribber, Bukke Rygge
 Speeget Oxe Laar at tygge.
    - Det var Nordmands Viis.
 
 3. Svøbe sig i Silke
 Kniblings Traad at pilke,
    - Var ei Nordmands Viis;
 Bast til Baand at sammentvinde
 Birkebark om Been at binde
    - Det var Nordmands Viis.
 
 4. Under Duun at varme
 Hvide bløde Arme
    - Var ei Nordmands Viis;
 Bruge Steen til Hovedpude;
 Naar han var i Marken ute
    - Det var Nordmands Viis.
 
 5. Pigers Skoe at kysse
 Pattebarn at dysse
    - Var ei Nordmands Viis;
 Med en halv afhuggen Hage
 Sin Venindes Kys at tage
    - Det var Nordmands Viis.
 
 6. Ja og Haand at give
 Og ei troe at blive
    - Var ei Nordmands Viis.
 Hierte frem med Haand at bære
 Ven og Konge troe at være
    - Det var Nordmands Viis.

Almuens Sanger (1790)

  • Sange ved Haand-Arbeide (for Qvindekiønnet.)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.