En fiskerhistorie
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk En kaffekopp
løftes opp
til fiskerens munn
Vesken varmer
hans kalde kropp
før han gjør et hopp
For da hugger torsken til
tror agnet er en sild
og kroken hektes fast
Den kjemper og sliter
spreller og biter
men til ingen nytte
Jernondet i ganen
går ikke vekk
Så blir tosken stiv av skrekk
Snøret rykker og napper
stakkaren hales opp
smerten kjennes i dens kropp
Tilbake på fiskerens hytte
stekes dagens bytte
så snart blir det mat
Forfatter: Øyvind Sæther