En flytur..

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En advokat og en blondine sitter ved siden av hverandre på et fly på vei til New York, og advokaten spør blondinen om hun vil være med på en lek.

Blondinen, som heller vil sove, sier høflig nei.

Advokaten gir seg ikke og forteller om leken: "Jeg spør deg om noe, og hvis du ikke kan svare gir du meg 50 kroner. Så spør du meg. Hvis jeg ikke svarer riktig, gir jeg deg 50 kr." Blondinen sier nei igjen.

Advokaten, som etter hvert er blitt en smule irritert fortsetter likevel: "OK. Hvis du ikke svarer riktig gir du meg 50 kr, og hvis jeg ikke gjør det, gir jeg deg 500 kr." Dette fanger blondinens oppmerksomhet.

Advokaten spør: "Hvor langt er det til månen?"

Blondinen sier ingenting, stikker hånden ned i vesken og rekker frem en 50-lapp.

Så er det blondinens tur. "Hva går opp en bakke med tre ben og kommer ned igjen med fire?"

Advokaten kikker ettertenksomt på henne. Han drar opp laptop'en sin, og søker på alle sine referanser. Ved hjelp av flytelefonen logger han på nettet og søker, men ingenting hjelper. Frustrert ringer han alle vennene sine og spør, men har ikke hellet med seg.

Etter én time vekker han blondinen og gir henne en sjekk på 500 kr. Hun sier takk og legger seg til sove igjen.

Advokaten vekker blondinen igjen og spør: "Hva er svaret??" Uten et ord stikker hun hånden ned i vesken, gir ham en 50-lapp og legger seg til å sove igjen.