En rødmalt hytte i skogen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

ImagesCAHUY2PV-150x149.jpg

En rødmalt hytte i skogen
hvite vinduer og gjerde rundt en grønn plen
et lite vann noen meter bortenfor, egen brygge
til en liten robåt i tre av den gamle gode sorten.
Det var drømmen som ble båret på i mange, mange år
men tiden og årene gikk og erfaringen ble at
drømmer man har, sjelden eller aldri går i oppfyllelse
spesielt ikke drømmer fra barndommen,
de blekner i takt med tiden.
Dataverdenen gjorde sitt inntog i vårt hjem
nye venner og bekjentskap knyttes
barnedrømmen er for lengst gått i glemmeboken
og nye drømmer er stadig kommet til.
Men så en dag, kom en mail fra en venn
et foto som viste paradiset hos dem
Drømmen fra barndommen lyste mot meg
de bor i min drøm, men uten gjerde og vei
Jeg drømmer ikke lenger om en rødmalt liten hytte
ingen hage med en plen, ingen robåt eller brygge
men en glede denne drømmen gav, når vennen skrev
til meg og sa: her er mitt sommerhjem,
vil du ha en titt på den.
Nå håper jeg de får, mange fine gode år
i sitt sommerparadis som ut i verden fins
en sommerklem jeg sender
til et sted jeg ikke glemmer.
God Sommer!!!

av Marit Irene Jensen.