En ungdom som er sterk og sunn

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En ungdom som er sterk og sunn,
den stiger frem med overskudd
i lek og sang og blomsterskrud
av fredlenadets odelsgrunn.
Den drømmer av det store svunne,
den lengter mot det enn ei vunne.

En ungdom som er sterk og sunn,
er hele folkets æressag,
er hele livets blomsteringsdag,
oppstandelse på fedres grunn
av alle slekter. Atter blommer
de gamle i de unges sommer.

En ungdom som er sterk og sunn,
er alt vi evner, én gang til,
og dermed håp for alt vi vil,
er vekst i karakterens grunn,
med dragning mot et alltid bedre
av slektens ånd fra våre fedre.