Et barn er født i Betlehem
Et barn er født i Betlehem
Ti gleder seg, Jerusalem
En fattig jomfu satt i lønn
og fødte himlens kongesønn
Han lagdes i et krybberom
Guds engler sang med fryd derom
Men okse der og asen stod
og så den Gud og Herre god
Og Østens vise ofret der
gull, røkelse og myrra skjær
Nå all vår nød og sorg er bøtt
oss er i dag en frelser født
I kjåd og blod ble han oss lik
og gjør oss til Guds barn med seg
Guds kjære barn vi ble påny
skal holde jul i himmelby
På stjernetepper lyseblå
skal glade vi til kirke gå
Guds engler der oss lærer bratt
å synge som de sang i natt
Da bliver engler vi som de
Guds milde åsyn skal vi se
For frelser bold og broder blid
vi synger da til evig tid
Lov takk og pris i evighet
den hellige treenighet
Grundtvig / Lindeman