Filosofens tur

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hun går en tur i seg selv,
Funderer på hvorfor, ting blir som de er.
Hvorfor finner hun ikke svar
På sine egne handlinger og det de har ført til.
Ble ikke resultatet som forventet
eller smuldret handlingen bort, før målet var nådd.
Hun vet ikke, eller gjør hun det allikevel, innerst inne.
Hun sitter der og lar det skje,
Er hun dum og naiv eller er hun klok av skade.
Hvem vet, men denne turen er slutt.

av Marit Irene Jensen.