Firmafesten

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


Vi startet det hele ganske rolig,
med forrett nummer 1
Fersk fisk fra havet
Anretningen, den var pen.

Firmafest med jobben
Og vi var ute på by’n
En nokså brokete forsamling,
Vi var nok litt av et syn.

Restauranten var valgt med omhu,
Jeg tror den var ganske så posh.
For det faste klientellet
Brukte ikke sterkere ord en «Gosh!»

Som sagt, første rett var fisk
Og til den fikk vi servert vin.
Dette kan jeg trygt si var populært,
Så stemningen den var fin.

Neste rett var kjøtt,
Jeg tror det må ha vært svin.
Og til den, hva er mer naturlig
En nok en flaske med vin?

Slik forløp en syv retters middag,
Det gikk vel i slag etter slag.
De fleste tilstede så ut til å glemme
At i morgen så kommer det en ny dag.

Litt ut på kvelden, i baren
Satt sjefen og lo skikkelig rått.
Han var fin i farta,
Var kommet til sin niende shot!

Ved siden av ham sitter sekretæren
Hun gjør alt det en sekretær bør.
Som er på jakt etter årets bonus
Hun sjekker opp personalets direktør

Så har du oss gutta på gølvet,
av oss er det nok fire eller fem
som mest sannsynlig ikke
kommer seg helskinnet hjem

For du ser det at alkoholen den flyter
når sjefen sier «det er åpen bar»
da er det viktig å forsikre seg om
at bartenderen gir fra seg alt han har

Sekretærens venninne sitter i hjørnet
hun har visst begynt å gråte
hvorfor er det ingen som vet,
det hele er visstnok en gåte.

Det kan jo være at hun var sikker
på at i dag skulle hun få seg et ligg
Men dessverre så var det ingen tilstede
som syntes hun var noe særlig digg

Midt oppe i dette sirkus
sitter jeg og nyter en enslig øl
for før jeg dro hjemmefra sa kona
«du finner ikke på noe krøll!»

Så slik forløp firmafesten
Den var utvilsomt suveren
Med tanke på at det er et enmannsfirma
Så er jeg nok definitivt schizofren!