For Jordens Lykke blev Druen til

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 For Jordens Lykke blev Druen til,
       Skjænk i!
 Den dyrkes, presses, og nydes vil,
       Skjænk i!
 Og det Bæger, Gud Evan haver,
 er guddom blandet med Jordens Gaver,
 drik ud! skjænk atter!
 Tøm Glasset! skjænk atter!
       Drik ud!
  
 Han mild fremkommer, og Smerten døer,
       Skjænk i!
 Blandt Livets Torne han roser strøer;
       skjænk i!
 Den gustne Avind han mild forliger,
 og tæmmer Løver og stolte Piger,
 drik ud! skjænk atter!
 Tøm Glasset! skjænk atter!
       Drik ud!
  
 Naar Geisten slumrer, tag frem dit Glas!
       Skjænk i!
 Naar Verden ikke er dig tilpas,
       skjænk i!
 Din Geist skal vaagne, din Sjel skal stige,
 du dig med Verden skal let forlige,
 drik ud! skjænk atter!
 Tøm Glasset! skjænk atter!
       Drik ud!
  
 Har nogen Doris indtaget dig,
       Skjænk i!
 En liden Ruus gjør dig tækkelig,
       Skjænk i!
 Du skal med Styrke din Ild forklare,
 og hendes Hjerte skal staae i Fare;
 drik ud! skjænk atter!
 Tøm Glasset! skjænk atter!
       Drik ud!