Fordi dere ikke kunne umuliggjøres

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Fordi dere ikke kunne umuliggjøres
er dette diktet som øyeblikket,
kylt fra jordlig grøde til uttømmende malstrøm,
det er ikke som livet,
som renner som vann,
virvlende og rett

som man kan synke inn i,
for å skjules bak et kjemisk språk, slik blekksprutene gjør,
for å stupe i et språk bare fiskene forstår
som bærer fornuften og ufornuften med seg som slam
mot det blånende fjerne,
helt til noen sier JA,
og deres falske minner revner opp

hvis det er gjentatt nok, så er det sant
hvis det gjentas offentlig, så er det sant
hvis en autoritet gjentar det, så er det sant
riv mine legede sår åpne
og slikk dem rene
gi oss virkeligheten tilbake

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.