Forteljingar
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkMin ven la meg deg fortelja
Ei forteljing om hovmod og fall
Eit misoppfatta bilete på verda
Der alt skal målast i tal
Men hugs du min ven at forteljinga
Blir skrive kvart steg som me går
Boka framleis står open
Fram til du endinga når
Me skriv alle våre eigne forteljingar
Der me sjølv er protagonist
Orda me skriv kan vera av godheit
Eller prega av sluheit og list
Ja, min ven, høyr meg deg fortelja
Ein gong vil du kjenna på sakn
Dine Icarosvinger blir brunne
Dei er deg ikkje lenger til gavn
Føydalsamfunnet du ønskjer
Det nærer til mismot og hat
Du plasserer deg sjølv på toppen
I ditt eventyrskalifat