Gategutt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Jeg kom til verden i en murstensgård
  og blev en gategutt.
  Og ingen gategutt er født i går.
  Han finner tidlig både skyteskår
  og krutt.


  Jeg har en sang, en liten enkel sang:
  Jeg er en gategutt.
  Og den har verget mig så mangen gang,
  og ofte har den reist sig i sin klang
  og skutt.


  Jeg er en gategutt.
  Og den er hatets sang, en elv i strøm,
  og kjærlighetens vise, ung og øm,
  til lutt.

  I krematoriet skal min hvite ild
  tilslutt,
  når hjertet flammer i det siste spill,
  forkynne stolt for den som lytter til:
  Jeg var en gategutt.




avatar

Chaekyung

for 26 måneder siden
Poeng 0++
Selvklart. ATEEZ.
avatar

Anonym feiging (12dea45ebd)

for 12 minutter siden
Poeng 0
diktet var veldig bra og fint
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.