Gazellen (antilope dorcas)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Paa Judas Høie med kaade Spring
nu hopper vilde Gazell omkring,
      og drikker af livlige Kilde,
            der sprudler af hellige Grund.
I luftigt Hop triumferende spille
      dens Øine saa videnom rundt.

Med Trin saa lette, med klarere Blik
der engang blomstrende Juda gik.
      Paa Pladsen for hensvundne Glæder
            meer ædelt Folkeslag sad.
Ak, endnu vajer den Libanons Ceder;
      men Judas Møer forsvandt.

Den Palme hjemme er mere sæl
end arme bortdrevne Israel.
      Hvor Roden sig knytter, den stedse
            i eensomme Yndighed groer.
Den kan ei Hjemmet forlade, og leve
      den vil ei i fremmede Jord.

Vi flytte matte vor Vandringsstav
i fremmede Lande imod vor Grav.
      Hvor Fædrenes Minder sig reise
            ei hvile maae Sønnernes Been.
Paa Salems Throne Bespottelsen kneiser,
      ei Steen er af Templet igjen.

(Efter Byron ved H. W.)




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.