Guddommelig eller realistisk tro.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guddommelig eller realistisk tro.

Når du fødes her på denne kloden
med livets kime fra dens jord
hvorfor vil så mange ikke tro den
forklares i sagn og hellig ord.

Alle blir jo født med stemmebånd
og ganske fort vi ville prate
så de døpte talen for en hellig ånd
som satte navn på det å hate.

Som er artens spesielle egenskap
som kan overgå det å elske
og har i tider påført arten store tap
 blir i bønnen kalt vår frelse.

 Da bør vi dette fakta snart erkjenne
som jordens intelligente art
da kan vi ikke lenger det forblenne
noe som ingen liv har spart.

Og når så mange denne sannhet ser
at hellig spillet som foregår
ikke er en realitet som faktisk skjer
men noe de fra bønner får.

Men min egen tro den er nok slik
om hjernen ikke vil forstå
blir for etterslekten et dyrbart svik
når slekten ikke vil bestå.

I en fremtid der vi fødes uten skyld, vil dette bli for selve slekten,
et frigjort liv som binder oss til jorden, og langt fra helvete og himmelen

Per Kaarud. 02.11.16


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.