Hjælp nordpaa!
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkav Jonas Lie
Ind jager Stormen bidende
med Skyer tunge, graa, -
saa kommer Hvælvet ridende
men ingen Rytter paa,
og bæres Sorgens Tidende
til Enken og de smaa.
Og rundt om driver Aarerne
og Stumper Vrag ved Strand,
de dukker op af Baarerne
med "Mærker" paa tilland -
og kjendes gjennem Taarerne,
de er fra Søn og Mand.