Hvordan det er gaaet til
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk Vredens Søn Smerte
Grusom steg ned
Og i hvert Hierte
Saaede sin Sæd.
Klager og Bønner
Iilede ud
Fra Jordens Sønner
Til Jordens Gud.
Skaberen hørte
Skabningens Graad,
Taarer ham rørte,
Han udfandt Raad.
Elskov og Glæde
Jorden han gav,
Og dem, som græde,
Druen han gav.
Haabet med Druer
Spirede frem,
Og Elskovs Luer
Tændtes ved dem.
Daaren begræde
Livet og sig,
Elskov og Glæde
Vier jeg mig.