I Anledning af Skibet i Island

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Nordahl Brun

No. 1.[rediger]

 Drik Viin, ei Vand i Kuldens Land, Du gjestfrie Mand,
 Som Tomt til Huus os vilde borge!
 Glad i din Aand, ræk Broderhaand, knyt Venskabsbaand
 Med Handelsmænd i gamle Norge!

No. 2.[rediger]

 Vort Folk Du laaner Huus, vort Huus Du laaner Land,
 Vor Handel trives ved din fiskerige Strand.
 Lad dette Drikkekar for Skjønsomhed Dig borge,
 Og drik de Kjøbmænds Skaal, som ære Dig i Norge!

No 3.[rediger]

 Islænderen, hvor Jordens Brand
 Og Himlens Kulde gjerne stride,
 Tilovers har et Stykke Land
 For Trønders Huus ved Strandens Side:
 Ja den, som aabent Hjerte har,
 Erobrer Venner allevegne.
 Lad, ædle Mand! vort Drikkekar
 Erkjendtlighed igjen betegne.