I Skogen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Grønn og fin i all sin prakt
skogen står der i sin drakt
Stubbe, stein og mosedott.

Bær og sopp vi plukker opp
Lyng og løv det tar me med
Pynter hus og gjør det pent.

Vinterkledd og ren
Snøen dekker den så pen
Jeger,n kommer med sin bue.

Skyter haren midt i hue
Hagla tok han også frem
Gaupa står der nå i spenn.

Skogen fanger, skogen gir
mangfold rundt om hver en sti
Rype, rev og harespor.

Leder jeger,n dit dem bor
Og når jeger,n kommer frem
Fest for venner i hans hjem.

av Marit Irene Jensen.